Kommunikation

En skärgårdskonferens är inte värd namnet om det inte serveras mat från havet! Den svenska mattraditionen bygger till stor del på fisket och många klassiska rätter har fått en modern uppdatering. Intresset för matlagning är stort och den utbredda kunskapen hög vad gäller smakkombinationer och presentationer. De konferensanläggningar som finns i svenska skärgårdar har därför handplockat råvaror och komponerat sina menyer för att nå upp till gästernas förväntningar i alla gastronomiskt relaterade avseenden.

Följa säsongen

Oavsett om man är ute efter ekologiskt hållbar mat, eller om man helt enkelt vill ha så färska och delikata smaker som möjligt, är det bra att följa årstiderna. Under högsommaren är makrillen som godast och det finns oändliga anrättningssätt för att lyfta fram smakerna så bra som möjligt. Gärna i kombination med lokalproducerade grönsaker och en iskall öl eller smakrik must. Under sensommaren när kräftfisket är på topp, bjuds det till skaldjursfest! Då man inte kan vara säker på vad som fiskats under natten och morgonen, är det ofta svårt att garantera specifik fisk. Däremot kan du vara säker på att ert företag får dagsfärsk fisk direkt från havet! Även om havet är den naturliga inspirationen i skärgården finns också många jordbruk ett stenkast från vattnet. Både kött och grönsaker inhämtas från närbelägna åkrar och gårdar för att menyn skall vara till belåtenhet.

Närproducerat öl, must och vin

Det finns en lång tradition av dryckesproduktion både på väst- och ostkusten. Under senare tid har åtskilliga mikrobryggerier etablerats och därtill vinproduktion bland annat på Lidingö. Även om utbudet är stort vad gäller importerad öl och vin, finns också möjligheten att njuta av helt närproducerade måltider både i fråga om mat och dryck.

Tillaga ihop

Att jobba med teambildning i samband med konferensen är någonting som uppskattas av många. Varför inte laga mat tillsammans och njuta av gemensamma resultat direkt? Flera konferenshotell runt om i landet har vana och erfarenhet när det kommer till matlagning i grupp och få saker är roligare och mer självklara än att tillaga maten tillsammans med andra i närheten. Under en skärgårdskonferens finns alla möjligheter att åstadkomma resultat och hitta kreativ inspiration!